11 Mayıs 2015 Pazartesi

Film Meydan Okuması (14. 15. Ve 16. Gün)

14. Gün Sorusu: En sevdiğiniz film repliği hangisi?

Baba’dan geliyor: Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım.

15. Gün Sorusu: En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?

Bilim kurgu sinemada benim en sevdiğim türlerden biridir. Birçok bilim kurgu filmi izledim ve birçoğunu sevdim ama eğer en sevdiğim soruluyorsa tabii ki Star Wars. Sinema tarihinin gidişatını değiştiren, dünyada belki de en çok hayranı bulunan film. Bir filmden öte artık bir yaşam tarzı. Sadece sinemayı değil her sektörü bir parça etkilemiş bir şaheser.

Ben serinin yeni filmlerini daha çok seviyorum. Belki ilk o filmleri izlediğim için belki de yaşıma onlar yakın olduğu için ama Anakin, Padme ve Obi-Wan Kenobi en sevdiğim karakterler oldular.

Seride en sevdiğim sahneyi de buraya koyuyorum. Eğer Star Wars filmlerini izlemediyseniz bu videoyu da izlemeyin çünkü ağır spoiler içeirir.



NOT: Ne kadar Star Wars hayranı olduğumu öğrenmek istiyorsanız şunu söyleyeyim: Bim’de satılan Anakin ve Obi-Wan bebeklerinden aldım ve arada sırada onları kutularından çıkarıp oynuyorum J

16. Gün Sorusu: Bu sene, şimdiye kadar, izlediğiniz en iyi film hangisi?

Birdman. Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama yazdıysam da bir daha yazayım. Ben filmleri öncelikle oyuncularına göre seçerim. Sevdiğim oyuncuların her filmini izlerim. Film kötü olsa bile en azından sevdiğim oyuncuyu izledim diye düşünür çok üzülmem. Bu yüzden Edward Norton ve Emma Stone’un oynadığı bu filmi daha izlemeden seveceğimi biliyordum.

Birdman bu sene 9 dalda Oscar’a aday oldu. Buna rağmen filmi çok sevenler kadar filmden nefret edenler de vardı. İnternette bu çelişkili yorumları okudukça ben filmi daha da merak etmeye başladım. Acaba beğenecek miydim yoksa hayal kırıklığına mı uğrayacaktım. Filmi izledim ve sonuç: Bayıldım.

Filmin senaryosu, oyunculukları, çekimi, yönetmenliği, görüntü yönetmenliği, müzikleri hepsi mükemmeldi. Bu sene aldığı en iyi film Oscar’ını sonuna kadar hak ediyordu. Filmin sadece sonundan hoşlanmadım. Yoruma açık bir sonu vardı ve açıkçası ben bu sonu beğenmedim. Eğer film daha güzel bir final yapabilseydi işte o zaman bu filme başyapıt derdim.

Edward Norton Dövüş Kulübü’nden beri en sevdiğim oyunculardan biridir. Çok yetenekli ve özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ama nedense son yıllarda saçma sapan, eski filmlerini mumla aratan filmlerde oynuyordu. Ben de onun için üzülüyordum. Neyse ki bu durum artık değişmiş gibi görünüyor. 2014 yılında bol Oscar adaylığı kazanan iki kaliteli filmde (Büyük Budapeşte Oteli ve Birdman) rol aldı, hatta Birdman’deki oyunculuğuyla en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar’a aday oldu. Eğer  Whiplash’teki insanüstü performansıyla J.K. Simmons olmasaydı büyük ihtimalle ödülü de alacaktı ama olmadı. Umarım önümüzdeki yıllarda da geçen seneki performansını göstermeye devam eder. Onu izlemeyi özlemişim.

Çok uzattım biliyorum ama son olarak Emma Stone’dan bahsedeceğim. Emma Stone benim hayran olduğum kadınlardan biri. Hem çok güzel hem çok eğlenceli hem de iyi bir oyuncu. Yalnız bu filmde bana hiç güzel gelmedi (Saçlarını kesinlikle kızıldan başka renk yapmamalı). Filmdeki oyunculuğunu da beğenmedim. Filmdeki oyunculuğuyla Oscar’a aday oldu biliyorum ama Oscar’ı geçtim öyle çok beğenilecek bir performansı bile yoktu bence. Sanırım bu sene kadın oyuncular o kadar da iyi performanslar sergileyememişler, Emma da aradan sıyrılmış.
                                    (Emma Stone)


Siz Birdman’i izlediniz mi? Benim gibi bayılan grupta mısınız yoksa o kadar beğenmeyen grupta mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...