7 Mayıs 2015 Perşembe

FİLM MEYDAN OKUMASI (8.9. VE 10. GÜN)

8. Gün sorusu: Sizi mutsuz eden bir film seçin.

Bu soruya birçok kişiyle aynı cevabı vereceğim: Bir Rüya İçin Ağıt. Film resmen bütün yaşama sevincinizi çekiyor, içine hapsediyor. Başroldeki 4 karakter için de ayrı üzülüyorsunuz. Film yeteri kadar bunalım değilmiş gibi bir de öyle bir müziği var ki… Filmi izlemediyseniz bile müziğini illaki duymuşsunuzdur. Herhalde en çok dinlenilen, bilinen film müziklerinden biridir. Tekrar dinlemek isteyenler veya bu müziği bilmeyip öğrenmek isteyenler aşağıdaki videoyu izleyebilir.


Bu yazdıklarım sizi filmden soğutmasın.Bir Rüya İçin Ağıt çok güzel bir filmdir. Eğer izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim. Sadece çok üzgün olduğunuz bir anda izlemeyin ki intihara meyilli hâle gelmeyin :-)

9. Gün sorusu: Repliklerini ezberlediğiniz bir film seçin.

Kibar Feyzo’yu yaklaşık 30 kez izlediğim için birçok repliğini ezbere bilirim. Zaten filmin kült replikleri var. Kibar Feyzo’nun Türk sinemasının en iyi komedi filmi olduğunu düşünüyorum. Filmdeki düğün sahnesinin ise dünya sinema tarihindeki en güzel düğün sahnesi olduğunu düşünüyorum :-) Bir kez daha izlemek isteyenler tıklasın (Kemal Sunal’ı da rahmetle anıyorum).



10. Gün sorusu: En sevdiğiniz yönetmen kim?


David Fincher ve Christopher Nolan’ı da çok sevmekle birlikte favorim Quentin Tarantino. Çektiği her filmi izledim, çekeceği her filmi de izlerim. Yönettiği filmlerin senaryosunu da yazması ona olan hayranlığımı arttırıyor. Artık imzası hâline gelen uzun diyalogları bayılarak dinliyorum. Eğer Tarantino yazacaksa iki insanın sadece bir masa başında sohbet ettikleri 3 saatlik bir filmi bile zevkle izleyebilirim. Filmlerinde kullandığı müziklerin de hastasıyım. Ben filmlerde müzik kullanımını çok önemserim. Bunu Tarantino’dan daha iyi becerebilen biri yok. Dünyanın farklı yerlerinden bazen popüler dahi olmayan müzikleri filmin içine öyle yerleştiriyor ki sahnenin etkisi 2 katına çıkıyor. Eğer hâlâ Tarantino ile tanışmayanlar varsa bugün bu iş için mükemmel bir gün. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...