7 Mayıs 2015 Perşembe

KİTAP MİMİ

sule uzundere blog yazıları
     

Kitap okumayı ve film, dizi izlemeyi çok severim ama biri kitap, film ya da dizi tavsiyesi isterse tıkanırım, aklıma bir şey gelmez. Mim’lerde sorulan sorulara cevap verirken de zorlanıyorum çünkü aklıma okuduğum kitaplar gelmiyor LYine de kendimi zorlayıp aklıma ilk gelen kitapları yazacağım.

Eğer hâlâ yapmadıysanız siz de bu mim’i cevaplandırabilirsiniz. Sayenizde yeni yazarlar ve kitaplarla tanışsam ne güzel olur.

1.Birkaç kere başlamana rağmen bir türlü okumak istemediğin bir kitap?
Yakup Kadri Karaosmanoğlu – Zoraki Diplomat. Ben ne kadar sevmesem de başladığım bütün kitapları bitiririm ama niyeyse Zoraki Diplomat’a iki kere başlamama rağmen bitiremedim. Kitabı sevmiştim halbuki. Bir kere okumak istediğim için, bir kere de üniversitede bir ödev için başladığım bu kitabı okulun kütüphanesinden almıştım. İade tarihi gelince iki seferde de bitiremedim. Keşke iadenin süresini uzatıp bitirseydim diyorum şimdi çünkü büyük ihtimalle bu kitaba bir daha başlamam.

     2. Aynı zamanda birden çok kitap okuyabiliyor musun? Okuyorsan kaç kitap?
Evet, birden çok kitap okuyabilirim. 4-5 kitaba kadar çıkabiliyorum(Hatta şu an 4 kitap okuyorum). Okulda okuma saatlerinde veya boş derslerde daha kolay okunabilir kitapları seçiyorum. Evde ise klasikleri okuyorum. Araya öykü, şiir, romantik kitaplar da girince sayı artıyor.

     3. Yıllar geçse de en sevdiğin roman?
İlk aklıma gelen Reşat Nuri’den Çalıkuşu oldun. Harry Potter da 60 yaşına gelsem de seveceğim bir kitap olacak.

     4. Kitap okurken müzik dinleyip TV izleyebilir misin?
İkisini de yapmam, yapamam. Kitap okurken tamamen sessiz bir ortam isterim yoksa okuduğumu anlamıyorum.

     5. Kendine en çok benzettiğin kitap karakteri?
Jane Austen’in Aşk ve Gurur adlı kitabından Elizabeth Bennet
Reşat Nuri Güntekin’in Acımak kitabındaki Zehra

     6. Unutamadığın favori kitap karakterin?
Harry Potter’dan Sirius Black
Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu’ndan Feride
Sherlock Holmes
Tolstoy’un Anna Karanina kitabından Levin

     7. Bir kitabı okuyacaksan kitaplığında mı bulunmasını istersin yoksa ödünç aldığın bir kitabı okumak mı daha keyif verir?
Kitaplığımdan olsun isterim. Böylelikle beğendiğim cümlelerin altını çizebilirim. Bir arkadaşımdan Dorian Gray’in Portresi’ni almıştım da hoşuma giden cümlelerin, ki çok vardı, altını çizemedim diye uyuz olmuştum. Eskiden bu konuda daha katıydım. Bir arkadaşım “Bu kitap çok güzel.” Dese ondan ödünç almaz gider satın alırdım J Şimdi biraz daha rahatım bu konuda. Arkadaşlarımdan da alıyorum, kütüphaneden de alıyorum.

     8. Kitap ayracı bulamadın diyelim. Kitabın arasına ne koyarsın?
Not defterimden yırttığım ya da elimde olan herhangi bir kağıdı koyarım. Hiç olmadı kağıt mendil koyarım.

     9. Kitap yazıyor musun veya herhangi bir taslağa sahip misin?
Kitap yazmıyorum ama hep çok isterdim bunu. Asla yazamam derdim ancak blog yazmaya başlayınca yazmak o kadar hoşuma gitti ki. Bir de piyasada içi boş olan, aslında kötü olmasına rağmen basılmış hatta çok satanlar listesinde olan kitaplar görüyorum. O zaman ben neden yapmayayım diyorum. Bir yayın evi basmasa bile ben kitabımı bastırır eşe dosta dağıtırım. Kafamda 2 kitap fikri var ama yazabilmem 5-10 seneyi bulur. Kısmet artık.

     10. Başkalarına kitap ödünç verir misin? O kitabın geri gelmemesinden korkar mısın?
Genelde ödünç vermemeye çalışıyorum ama yakın arkadaşlarım isteyince kıramıyorum. Zaten onlar da benim bu konuda ne kadar hassas olduğumu bildikleri için kitaplarıma iyi bakıyorlar.

Evet, benim cevaplarım bunlar. Sıra sizde. Bu mim’i cevaplandırmayan bütün blogları davet ediyorum. Cevaplarınızı merakla okuyacağımdan emin olabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...