21 Eylül 2015 Pazartesi

MUTLULUK POSTASI MUTLULUK GETİRDİ

     Geçtiğimiz ay sevgili blogger arkadaşlarım Heybemdeki Huzur ve Z.Hanım ortaklaşa bir hediyeleşme etkinliği düzenlemişlerdi. Eylülde okulların açılması şerefine düzenlenen bu çekilişe yaşı okul zamanını geçmesine rağmen kırtasiye seven herkes katılabiliyordu. Ben de tabii bu fırsatı kaçırmadım ve etkinliğe dahil oldum. Etkinlik sonucunda Özlem Hanım’la eşleştim. (Kendisinin sanıyorum bir blogu yok. İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz)

     Özlem Hanım’ın yolladığı mutluluk postası geçen hafta elime ulaştı ve beni gerçekten çok mutlu etti.

çekilişten kazandıklarım

     Kırtasiye ürünlerinden yola çıkmıştık ama sağ olsun Özlem Hanım bana bir sürü şey göndermiş. Özellikle çoraplara bayıldım :-) Kitap görünümlü kokulu defteri ilk kez gördüm ve şaşırdım. Çikolataları afiyetle yedim.,yanında üçü bir arada kahvelerimi içtim. İkimizin de birbirimize aynı stickerları gönderdiğimizi fark edince güldüm :-)

     Bunlar da benim gönderdiğim hediyeler.

     Sonuç olarak ben bu hediyeleşme işinden çok hoşlandım. Bundan sonra yılbaşı olur, kadınlar günü olur bütün etkinliklere katılmayı düşünüyorum Tanımadığın biri için bir paket hazırlamak, ondan gelecek kargoyu beklemek, paketi açarken duyduğun heyecan vb. çok güzel duygular. Bana bu duyguları yaşatan başta Özlem Hanım olmak üzere Heybemdeki Huzur ve Z.Hanım’a çok teşekkür ediyorum.

     Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere.


19 Eylül 2015 Cumartesi

BAYRAM ALIŞVERİŞİ


     Ben çocukken bayram alışverişi denildiğinde aklımıza kıyafet ve ayakkabı almak gelirdi. Şimdi aklıma kozmetik alışverişi geliyor :-) Kozmetik magazaları sağ olsunlar bayramlarda %50’ye varan indirimler yapıyor. Ben de bu bayram aslında çok ihtiyacım olmamasına rağmen stok yaparım düşüncesiyle bu indirimleri değerlendirdim. Neler almışım sizinle de paylaşmak istedim. Belki bir fikir verir.

     Bence bayram dönemlerinde en iyi indirimleri hep Migros yapıyor. Ürünlerin fiyatlarını arttırmadan, gerçek fiyatı üzerinden %50’ye varan indirimler yapıyor. Biz de bu sayede 3-4 küsur liraya bile bir şeyler alabiliyoruz. Öncelikle Migros alışverişimden başlayacağım:

migros alışverişi

     At Kılı Masaj Eldiveni: Eda Taşpınar sayesinde artık at kılını duymayan kalmamıştır sanırım. Bu ürün eldiven şeklinde olduğu için kullanımı koly. Banyoda 5 dakika boyunca aşağıdan yukarıya doğru kullanınca selülileri yok etmeyi vaat ediyor. Deneyip göreceğiz. Fiyatı: 15.90 TL

     Signal Diş Fırçası: Zaten Signal’ın diş fırçasını kullanıyordum. Değiştirme zamanı geldiği için tercihimi yine Signal’dan yana kullandım. Fiyatı: 10.90 TL

     Emotion Fantasy Parfüm: Elimdeki parfüm yarım olunca onu yedeklemek istedim. Tercihimi çocukluğumdan bu yana bildiğim Emotion’dan yana kullandım. Fiyatı: 17.75 TL (Bu arada bana sevdiğiniz parfümlerin isimlerini yazar mısınız? Ben parfüm seçme özürlüyüm de. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.)

     Koleston Saç Boyası: Annem için aldım. Fiyatı: 4.23 TL

     Ponza Taşı: İlk kez kullanacağım. Umarım işe yarar. Fiyatı: 3.50 TL

     Dove el Kremleri: Geçen ramazan bayramında Dove’un el kremini almış ve çok beğenmiştim. Son zamanlarda en beğendiğim el kremi oldu. Stoklamak için aldım. Size de tavsiye ederim. Fiyatı: 4.95 TL

     Garnier Nem Dengesi Yüz Kremi: Yüz kremlerimi stoklamak için aldım. Fiyatı: 8.5 TL

     Garnier Saf Temiz 3’ü Bir Arada Temizleyici: Bu ürünü o kadar çok kişiden duydum ki ben de denemek istedim. Fiyatı: 4.95 TL

kozmetik duş jeli
     Migros’tan çıkınca Watsons’a gittim ama alacak pek bir şey bulamadım. Sonunda birçok blogda gördüğüm Le Petit Marseillais duş jellerinden denemek için iki kutu aldım. Bir alana bir bedava kampanyasından ikisine 9.50 TL ödedim. Üşenmeyip bütün çeşitlerinin kokusuna baktım :-) En çok lavanta ile şeftali ve nektarin kokulu olanları beğenip onları aldım.

     Şimdilik kozmetik alışverişim bitmiş gibi görünüyor. Zaten bu ürünler ve elimdeki ürünler bitene kadar bir sonraki bayram gelir :-) O zamana kadar çok bir şey alacağımı sanmıyorum. Bu ürünler arasında sizin de kullandıklarınız var mı? Varsa lütfen yorumlarınızı yazın. Şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere.

1 Eylül 2015 Salı

YENİ YIL KARARLARI

     Evet, yanlış okumadınız. Başlık “Yeni Yıl Kararları”. İnsanlar yılbaşına büyük anlamlar yüklüyor, yeni yılda değişmek ve istedikleri kişi olmak için bir dizi karar alıyorlar. Ben hiçbir zaman yılbaşını çok seven biri olmadım. Bu yüzden hiçbir zaman yeni yıla dışarıda, eğlencede girmemiş, hep evde girmişimdir. Hatta birkaç tanesine dayanamayıp uykuda girmişliğim de vardır J

     Peki, o zaman bu başlık ne alaka diyenlere hemen cevap veriyorum. Benim için eylül ayı yılın en güzel ayı olmakla kalmayıp yeni bir döneme girmeyi de temsil ediyor. Bilmeyenler için söyleyeyim, ben öğretmenim. Biz iki ay yaz tatili yaptıktan sonra eylülde işbaşı yaparız. Bazen yeni bir okulla, bazen de yeni sınıflar ve öğretmen arkadaşlarla tanışırız. Ayrıca eylül ayında yazın o bunaltıcı sıcaklarında kurtulur, bahara doğru yol alırız. Bu yüzden ben eylül ayını çok sever bu ay için diğer insanların 31 Aralık’ta hissettiklerini hissederim. Bu durumda yeni yıl kararları almak da kaçınılmaz olur.

     Sanırım hayatımda en sık yaptığım şeylerden biri karar almak. Keşke o kararları uygulayacak irade ve sabra da sahip olabilseydim. Bu sene biraz daha kararlıyım sanki. Artık hayatımda bir şeyleri ertelemek istemiyorum. Bazıları yeteri kadar ertelendi, bazılarına kavuşmak için daha fazla beklemek istemiyorum. Bu yüzden bu yazıyı yazıyorum ki sizin sayenizde daha fazla motive olabileyim. Kendimin olmadığı yerlerde en azından sizden utanayım.

     Bu sene için, yani 2016 yılının eylül ayına kadar, hedeflerim bunlar:

1.Açık öğretimden ikinci üniversiteye başlamak.
2.İyi derecede İngilizce öğrenmek.
3. 30 kilo vermek ve sporu hayatıma yerleştirmek.
4.Bir yardım kuruluşunda gönüllü olmak ve diğer insanlar ve/veya hayvanlar ve/veya bitkiler için bir şeyler yapmak.
5.Bir el becerisi edinmek.
6.Evdeki üç yapbozu bitirmek.
7.İmdb’nin ilk 250 film listesindeki filmlerin en az %90’ını izlemek.
8.Elimdeki kitapları tamamen bitirmeden yeni kitap almamak (En azından toplu kitap alışverişi yapmamak çünkü biliyorum dayanamam arada birkaç kitap alırım.)
9.Yazmayı düşündüğüm kitap için somut adımlar atmak.
10.Yurt dışına gezmeye gitmek.
11.Ege ve Akdeniz kıyılarını gezmek (Büyük ihtimalle 10 ve 11 aynı anda olmaz. İkisinden biri de kabulüm J )
     Evet, benim bu seneden beklentilerim bunlar. Umarım elimden gelenin en iyisini yapar ve bütün hedeflerimde ilerleme gösteririm. Bana destek olur musunuz? Mesela güzel yorumlarınız çok işe yarar J Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...