27 Mart 2016 Pazar

SUNAY AKIN – İSTANBUL’UN NAZIM PLANI

sule uzundere blog kitap yorumları

Blogumu düzenli takip edenlerin bildiği gibi normalde okuduğum kitapları ayda bir toplu olarak yazarım ama bu kitaptan o kadar çok alıntı yazdım ki diğer kitaplarla birleşince çok uzun bir yazı olacaktı. Ben de ayrı yazmaya karar verdim.

Sunay Akın’dan daha önce sadece Bir Çift Ayakkabı kitabını okumuştum (Kitapla ilgili yorumumu buradan okuyabilirsiniz). Kitapta ayakkabılarla ilgili farklı dönemlerden, milletlerden ve kişilerden ilginç anılar anlatılıyordu. Kitabı severek okumuştum. İstanbul’un Nazım Planı’nda ise Nazım Hikmet, şairler, Kız Kulesi ve İstanbul’la ilgili güzel yazılar okuyoruz.

11 Mart 2016 Cuma

2015 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER

sinemada film izlemek

Mart ayına geldik ama ben 2015 yılını değerlendirdiğim yazılarımı bitiremedim. Bu yazının dışında bir yazım daha olacak, sonra 2015 yılını kapatacağım. Seneye bu kadar uzatmam artık.

Geçen sene Mardin’in Midyat ilçesinde çalışıyor ve yaşıyordum. Midyat’ta sinema olmadığı için Mardin, Batman ya da Diyarbakır’a gitmem gerekiyordu film izlemek için. Normalde bu da benim için sorun değildi ama geçen sene mayıs ayına kadar haftanın her günü çalıştığım için 2015’in ilk yarısı sinema açısından verimli geçmedi. Temmuzdan itibaren Adana’da yaşıyorum. Yılın geri kalanında sinemada sadece iki film izlediğime bakılırsa sinemaya gitme alışkanlığımı hemen yakalayamamışım. Bu sene yılın ilk 70 gününde geçen sene izlediğim film kadar film izlediğim düşünülürse geçen sene sinema açısından benim için vasat bir yıl olmuş. Neyse bu yıl telafi edeceğim zaten.

Geçen sene sinemada izlediğim filmlere gelirsek:

3 Mart 2016 Perşembe

ŞUBAT AYI KİTAP ALIŞVERİŞİM

kitap alışverişi

Biliyorum, biliyorum uzun zaman kitap almayacağım demiştim ama yine aldım. Aslında bu sefer gerçekten uzun bir zaman kitap almak istemiyordum çünkü evde okunacak kitaplar birikmişti. Kitap Ağacı Adana grubuyla mart ayında Peyami Safa’nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu  ve Stefan Zweig’in Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat kitabını okumaya karar verdik. Zweig’in kitabı bende olmadığı için almam gerekiyordu. Kitap Yurdu’nda kargo ücretsiz kampanyasının limiti 40 lira olunca birkaç kitap daha aldım ama o kadar kârlı bir alışveriş oldu ki pişman değilim. Neler aldığıma gelirsek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...