26 Haziran 2016 Pazar

ORHAN KEMAL – NAZIM HİKMET’LE 3,5 YIL

sule uzundere blog kitap yorumları
Bu kitabı okuyalı aylar oldu ama bloguma yazısını yeni yazabiliyorum. Çok sevdiğim, beğendiğim ve hakkında söyleyecek çok şeyim olduğu için yazmayı hep erteledim. Kısmet bugüneymiş.

Orhan Kemal, Nazım Hikmet’le hapishanede beraber yattığı 3,5 yılı anlatmış bu kitapta. Ben iki ismin aynı hapishanede yattığını bilmiyordum, bu kitapla öğrendim. Daha pek çok şey öğrendim kitaptan. Mesela Orhan Kemal’in, daha tanımadan Nazım Hikmet’e hayran olduğunu, onun hapishaneye geleceğini öğrenince çok heyecanlandığını öğrendim. Bakın onunla ilgili neler söylüyor yazar:
1.  –Şiir okurken duydun mu sen hiç?
      -Duydum. O okurken insanın yüzü dalga dalga olur. Hem biliyor musun, ağlayan bir çocuğu kucağına alsa, çocuk susuverirmiş.
2. “Nazım Hikmet’i az önce getirdiler.” Her zamanki gibi kalemde ve sabıka defterlerinin başındaydım. Kalemimin elimden düştüğünü hatırlıyorum.
3. Demek o da bizim gibi  herhangi bir insandı, şiirden gayri şeyler, fani şeyler de düşünebilir, bavulu, sepeti olabilirdi?

Nazım Hikmet hapishaneye geldiğinde yalnız kalmayı sevmediği için Orhan Kemal’le kalmak için idareden izin ister. “Hayal bile edemezsiniz nasıl nefret ederim yalnızlıktan. Bir tek satır yazamam, çıldırırım.” der.

24 Haziran 2016 Cuma

GÖZÜMÜ KORKUTAN KİTAPLAR (MİMLENDİM #10)

şule uzundere blog kitap gözümü korkutan kitaplar
Herkese merhaba. Bloguma en son dört gün önce bir mim yazısı yazmışım, şimdi yine bir mimle karşınızdayım. Sevgili Okuyan Muggle beni çok güzel bir mime davet etmişti. Onu da haziran bitmeden yazmak istiyorum. Yani bu aralar mimlerden gideceğiz J

Sevgili Kore Fenomeni beni “Gözümü Korkutan Kitaplar” mimine davet etti. Bu mimi Youtube’ta yapanları görmüştüm ama blogda yazana rastlamamıştım. Bu aralar birçok blogger bu mimi cevaplandırdı. Kore Fenomeni’nin davetiyle ben de cevaplandıracağım. Kore Fenomeni’nin yazısını okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.

14 Haziran 2016 Salı

SÜPER ANNEANNE (MİMLENDİM #9)

Herkese merhaba. Uzun zamandır mim yazısı yazmıyordum. İki mime birden davet edilince birinden başlayayım dedim. Sevgili Kağıt Salıncak beni mimlemiş (İsmine tıklayarak onun yazısını okuyabilirsiniz).  Mimin konusu çocukluğumuzda okuduğumuz , duyduğumuz , etkilendiğimiz bir hikaye. Çocukluğumdan itibaren beni en çok etkileyen insanlardan biri olan anneannemi ve onun hikâyesini yazmak istedim.

8 Haziran 2016 Çarşamba

İNSANI GÜLDÜREN 10 ÖĞRENCİ CEVABI

sule uzundere blog insanı güldüren 10 öğrenci davranışı
Geçen sene yazdığım “İnsanı Delirten 10 Öğrenci Sorusu” yazımın son zamanlarda çok tıklandığını görünce bu sefer öğrencilerin beni güldüren cevaplarını yazmak istedim. Hem okulların kapanmasına bir haftanın kaldığı şu günlerde bir yılı değerlendirmiş olurum hem de bu aralar milletçe gülmeye çok ihtiyacımızın olduğu bu zamanda yazıyı okuyan birkaç kişinin yüzünde tebessüm oluşturabilsem bile kârdır diye düşünüyorum. Hazırsanız öğrencilerimle aramda geçen komik diyalogları yazmaya başlıyorum (Yazıda bahsi geçen öğrenciler 5-8. sınıf öğrencileridir).

7 Haziran 2016 Salı

MAYIS AYINDA OKUDUKLARIM (2016)

sule uzundere blog kitap yorumları
Herkese merhaba. Mayıs ayını 6 kitapla geçirmişim. İstediğim kadar çok okuyamadığım ama güzel kitaplar okuduğum bir ay oldu mayıs. Neler okuduğuma ve yorumlarıma gelirsek sırasıyla yazmaya başlıyorum.
julia quinn - son söz aşkın

JULIA QUINN – SON SÖZ AŞKIN
Romantik tarihi kitapları okumayı seviyorum. Bu türde favori yazarım Judith Mcnaught’tı ama Julia Quinn’in onu geçtiğini söyleyebilirim. Judith Mcnaught’ın sevmediğim kitapları var ama Julia Quinn’in okuduğum üç kitabına da bayıldım. . Judith Mcnaught kitaplarını bazen uzatabiliyor. Çok sevdiğim bir kitabında bile bazı bölümleri okurken sıkılabiliyorum ama Julia Quinn’in okurken sıkıldığım bir sayfası bile yok. Bu yüzden yazarın bütün kitaplarını okumaya karar verdim ama temmuzda taşınacağımız için bu kararımı şimdilik erteliyorum. (Bu arada yazarın kitapları elinde olan varsa bana ulaşsın. Bende verebileceğim onlarca kitap var. Takas yapabiliriz. ) Son Söz Aşkın bildiğimiz Kül Kedisi masalının 1800’lü yıllar İngiltere’sine uyarlanmış bir versiyonuydu ve çok zevk alarak okuduğum bir kitaptı. Sıcak yaz günlerinde sizi mutlu eden bir şeyler okumak istiyorsanız gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1.Okullara giriş iznimizin olmama sebebinin, böyle bir durumda siz erkekleri her konuda geçecek olmamız olduğunu düşünüyorum.
2.Benden nefret ettiğini bilerek yaşayabilirim ama sensiz yaşayamam.
3.En çok hatırlanan şeyler unutulan şeylerdir.
4.Sıkıcı hayatını sevmenin tek nedeni coşkulu ve heyecanlı bir hayat yaşamamış olman.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...