14 Mayıs 2015 Perşembe

CENNET GİBİ (JULIA QUINN)

Kitabın Adı: Cennet Gibi
Yazarın Adı: Julia Quinn
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 367
Arka Kapak Yazısı:

Bazen arkadaş olmak yetmez, aşık da olursun.

Honoria Smythe-Smith:
A) Berbat keman çalıyor
B) Çocukken ona takılan ‘Böcek’ isminden dolayı hâlâ kırgın
C) Ağabeyinin en iyi arkadaşına KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi

Marcus Holroyd:
A) Chatteris Kontu
B) Üzücü şekilde ayağını burkmaya eğilimli
C) En iyi arkadaşının kız kardeşine KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi

İkisi beraber:
A) Bolca çikolatalı pasta yiyorlar
B) Korkunç bir hastalığı ve dünyanın en kötü müzik gösterisini atlatıyorlar
C) Çaresizce birbirlerine âşık oluyorlar
D) Hepsi

YORUMUM

     Romantik kitaplar okumayı seviyorum. Hele ki bu romantik kitaplar 1800’lü yıllar İngiltere’sinde geçiyorsa daha da hoşuma gidiyor. Kont, dük, leydi, lord vb. unvanlı kişilerin hayatını okumaya bayılıyorum. Ben o dönemlerde yaşamalıymışım.

     Bu tarz kitapların en iyi yazarı bence Judith Mcnaught’tır. 1-2 kitabı hariç yazarın bütün kitaplarını okudum. Bahar Okuma Şenliği için yeni bir yazar okumam gerektiğinden kütüphaneden daha önce hiç okumadığım Julia Quinn’den Cennet Gibi’yi aldım.

     Uzun zamandır bu tarz kitap okumuyordum, bu yüzden kitabı okurken bu tarzı özlediğimi fark ettim. Sanırım bünyem için ayda bir romantik kitap okumalıyım :-)

     Yazarın dilini sevdim, kitabın karakterlerini sevdim, kitaptaki olayları ve diyalogları sevdim. Yani kısaca beğendiğim bir kitap oldu. Sadece kitabın daha uzun olmasını isterdim. Belki de ben kitabı hızlı okuduğum içindir (2 günde bitirdim.) kitap bana yetmedi. Daha olmalıydı, daha okumalıydım diye düşündüm. Honoria ve Marcus’un biraz daha beraber vakit geçirmesini isterdim. Onları beraberken okumak çok zevkliydi.

     Julia Quinn dilini ve tarzını sevdiğim bir yazar oldu. Diğer kitaplarını da okumaya çalışacağım. Umarım diğer kitaplarını da beğenirim.

     Sizin Judith Mcnaught ve Julia Quinn tarzında tavsiye edebileceğiniz bir yazar var mı? Dediğim gibi bazen canım bu tarz romantik aşk öyküleri okumak istiyor. Bu gibi acil durumlarda evde birkaç kitap bulundurmak iyi olurdu :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...